Blog

Laatste blogs (774)

Blog categorieën

Blog categorieën

Sluiten

Blog categorieën

Leven lang leren (41)

Een studie kiezen die je klaarstoomt voor een carrière voor de rest van je leven is verleden tijd. De arbeidsmarkt verandert razendsnel door technologische ontwikkelingen, waardoor banen verdwijnen of veranderen. Inmiddels raakt de technologische ontwikkeling niet alleen banen van laagopgeleide werknemers, maar ook die van middelbaar- en hoger opgeleiden. Wie de veranderingen wil bijbenen, moet zich zijn hele werkzame leven bij- en omscholen zeggen wetenschappers en de overheid. In dit dossier houd ik de ontwikkelingen bij over Leven Lang Leren of Leven Lang Ontwikkelen.

Muziek (11)

Het is eigenlijk vreemd dat ik hier zo weinig schrijf over muziek, het is naast fotografie mijn tweede grote passie. Heb geen uitgesproken smaak, ben ook niet iemand die alle muziek (her)kent, maar luister veel en graag.

Onderwijs (90)

Onderwijs is het overbrengen van kennis, vaardigheden en attitudes met vooraf vastgelegde doelen. In de nieuwe netwerksamenleving is kennis niet meer exclusief, maar overal voorhanden. We gaan van schaarste naar overvloed. Dit vraagt een aanpassing van het onderwijs waarbij meer de nadruk zal moeten komen te liggen op vaardigheden en attitudes. Maar welke vaardigheden en attitudes zijn dat? Welke rol speelt digitale technologie daarbij en hoe moeten we dat organiseren? In mijn blogs over het onderwijs ga ik op zoek naar een antwoord op deze vragen.

Contact