Esmée Denters: Growing up in the digital age


Het zal niemand zijn ontgaan, de toenemende kritiek op het gebruik van mobiel en sociale media. Het hoort bij de fase waarin we zijn aangekomen met technologische ontwikkelingen. Eerst overdreven enthousiasme (of boosheid) dan zicht op nadelen (of de nuances) om vervolgens te komen in de fase van aanpassing, gewenning en inpassing (via Jaap de Bruijn).

Ik moest daarbij denken aan het nieuwe album van Esmée Denters, en dan met name het nummer ‘Digital Age’. De 29-jarige Arnhemse brak op jonge leeftijd door op YouTube en kreeg een platencontract bij Justin Timberlake. ‘Digital Age’ gaat over de keerzijde van sociale media waar ze haar carriere aan te danken heeft. ‘Sociale media zijn prachtig, want je kunt met iedereen in contact komen. Het nadeel is dat mensen druk ervaren. Vaak delen we alleen mooie momenten en als mensen met elkaar afspreken, dan zit uiteindelijk iedereen op zijn telefoon te kijken. Het lijkt wel alsof we het contact met elkaar zijn verloren’ aldus Esmée Denters in FD Persoonlijk.

Songtekst:
Lees verder

Everyone’s connected but no one is connecting

De video I Forgot My Phone van Charlene deGuzman en Miles Crawford is in augustus van dit jaar op YouTube geplaatst, opgepakt door de internationale media en inmiddels bijna 34 miljoen keer bekeken. De video heeft duidelijk indruk gemaakt. Blijkbaar storen we ons steeds meer aan het feit dat we meer bezig zijn met ons mobieltje dan met de mensen om ons heen.

Ik moest aan deze video denken toen ik recentelijk werd gewezen op Alone, een nieuw nummer van Armin van Buuren met de volgende songtekst:
Lees verder