Jaap Winter over regels, prikkels en de “smell of the place”

door Marco Derksen op 30 december 2017

Vandaag een prachtig interview in het FD met Jaap Winter, partner Phyleon en hoogleraar corporate governance (oa aan Insead). Winter vind dat de moderne onderneming steeds verder afdrijft van wat mensen waardevol vinden.

Over regels en prikkels die leiden tot een ontzielde onderneming waar menselijke waarden en inspiratie er niet meer toe doen, heeft Winter eerder dit jaar een korte maar boeiende presentatie gegeven. Aan het eind van deze presentatie verwijst hij naar een speech van voormalig Insead-collega Sumantra Ghoshal. Over de speech van Ghoshal heb ik in 2012 een blog geschreven getiteld “the smell of the place.” Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact