Ich bin dein Mensch

door Marco Derksen op 28 mei 2022

Kan liefde bestaan zonder conflict? Het is één van de vele interessante vragen die de Duitse regisseur Maria Schrader opwerpt in de film ‘Ich bin dein Mensch‘, een soms duister, vaak humoristisch drama over de romantische implicaties van kunstmatige intelligentie. Na films als Her en Ex Machina, opnieuw een interessante film over de relatie tussen mens en robot.

Wetenschapper Alma (Maren Eggert) werkt bij het vooraanstaande Pergamonmuseum in Berlijn. Om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget, wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. En zo ontmoet ze Tom (Dan Stevens), het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, die tot het absolute uiterste zal gaan om haar gelukkig te maken.

Heb de film zelf nog niet gezien, maar staat inmiddels op mijn to-do voor de komende week.

Inmiddels de film in de bioscoop gezien en het is een absolute aanrader. Sterker nog, ik ga de film waarschijnlijk nog een keer kijken. Voor wie alvast een recensie wil lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact