David Autor over de toekomst van werk

door Marco Derksen op 2 oktober 2021

Welke banen zijn verdwenen en welke banen zijn ontstaan en hoe gaat dat verder in de toekomst? Wie zijn de winnaars en wie zijn de verliezers? En wat zijn de uitdagingen voor beleid? Die vragen stonden centraal afgelopen week tijdens de CPB Lecture 2021 over de toekomst van werk met als keynote spreker de Amerikaanse hoogleraar David Autor (MIT).

“Door automatisering verdwijnen goede middenklassebanen, ook in Nederland. Maar de overheid kan daar wel iets aan doen. Laat onderwijs bijvoorbeeld beter aansluiten bij volwassenen” aldus David Autor in een interview met NRC.

Zie ook:

1 reactie

Bekeek eerder deze TED Talk van David Autor uit 2016:

Heb overigens nooit een reactie ontvangen op deze vraag:

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact