Ali B over jezelf positief blijven ontwikkelen

door Marco Derksen op 24 april 2019

Regelmatig krijg ik kijk- en luistertips van mensen uit mijn netwerk. Eerlijk gezegd lukt het me niet altijd om deze tips op te volgen. Vanmorgen had ik een mooi gesprek met Rutger van Zuidam over de toekomst van het onderwijs waarin hij me oa wees op een lezing van Ali B tijdens BID 2019. En omdat ik toch nog een half uurtje over had, heb ik zijn tip meteen opgevolgd.

Big Improvement Day (kortweg BID) is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar. De Big Improvement Day is de positieve tegenhanger van Prinsjesdag, waar wordt stilgestaan bij wat goed gaat en hoe het nog beter kan. Dit jaar ontving Ali B de BID Positivity Award en hield hij een zeer inspirerend slotlezing. Aanrader!

Ali benadrukte dat mensen moeten komen brengen, in plaats van altijd te halen. Creëer waarde. “Als we allemaal iets komen halen, dan krijgen we schaarste. Als we allemaal iets komen brengen, dan krijgen we overvloed.”

Ook is het belangrijk je te blijven ontwikkelen. “Je kunt niet melken wat je niet voedt. We willen allemaal meer uit onszelf halen, maar we moeten onszelf meer voeden voor we dat kunnen doen.” Ali B is daarbij geen voorstander van het huidige onderwijs. Hij is wel voorstander van studie. “Studie is op zoek gaan naar vragen die je hebt. Onderwijs is vooral antwoorden krijgen op vragen die je niet hebt.”

Hij sloot af met een stelling dat je altijd moet proberen een positieve draai te geven aan dingen die op het eerste gezicht negatief zijn. “Walging is een fantastisch wapen,” zei Ali. “Het helpt je af te komen van dingen waar je vanaf wilt.”

Food for thought!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (993)
Contact