Zie de mens hij is niet meer

door Marco Derksen op 5 oktober 2017

Donderdag 23 november gaat de nieuwe editie van de Leergang Leiderschap bij Digitale Transformaties van AOG School of Management van start.

Als voorproefje een minicollege (slides) over een van de thema’s uit deze leergang: de ontwikkeling van robotica en kunstmatige intelligentie oftewel artificial intelligence (AI). Een relevant onderwerp voor bestuurders van vandaag: wat is de impact van deze ontwikkeling op de arbeidsmarkt en op de toekomst van organisaties? Maken robots straks de dienst uit of kunnen ze ons vooral helpen?

1 reactie

De wet van Amara is een van de wetmatigheden die we wel eens vergeten bij het inschatten van ontwikkelingen AI en robotisering volgens Rodney Brooks in MIT Technology Review. De wet van Amara (of Amara’s Law) stelt dat we technologische ontwikkelingen overschatten op korte termijn, maar onderschatten op lange termijn.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)

Geplaatst op 31 mei. 2024

AI-strategie fintech Klarna

Klarna, een toonaangevende Zweedse fintechgigant, speelt een prominente rol in de buy-now-pay-later sector. Het bedrijf biedt flexibele betaaloplossingen voor online […]

Lees Bericht: AI-strategie fintech Klarna
Contact