Helft Europese bedrijven loopt achter met digitale transformatie

door Marco Derksen op 23 februari 2017


Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor digitale transformatie van organisaties. De vraag is of digitale transformatie een hype of trend is. Feit is wel dat veel Europese bedrijven er nog (te) weinig aandacht voor heeft. Dat blijkt opnieuw uit een recent Fujitsu-onderzoek onder 500 Europese bedrijven (via: telecompaper).

Slechts 17% van de ondervraagden vindt dat digitale transformatie van levensbelang is voor het eigen bedrijf. En vier op de tien ondervraagden geven aan dat het onderwerp wel op de agenda staat, maar dat economische veranderingen prioriteit hebben. Korte termijn denken of realisme? De grootste uitdaging bij digitale transformatie is legacy (verouderde technologie en infrastructuur) en bedrijfscultuur.

Dat bedrijfscultuur misschien wel de belangrijkste succesfactor is bij digitale transformaties, blijkt uit steeds meer studies. Zo schrijft Forbes deze week nog dat digitale transformatie keihard werken is en niet gaat over technologie. IT is te vaak leidend bij digitale transformatie is steeds vaker de eindconclusie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact