Blog:

Facebook richt zich op connectiviteit, kunstmatige intelligentie en virtual reality

door Marco Derksen op 12 april 2016

10 year roadmap Facebook
Facebook CEO Mark Zuckerberg lanceerde vandaag tijdens de F8 Developer Conference een platform waarmee software-ontwikkelaars (slimme) bots kunnen bouwen voor Facebook Messenger. Na Microsoft is Facebook daarmee het tweede grote techbedrijf dat vol inzet op chatbots. Het is een logisch vervolg op de vorig jaar ingezette strategie van Facebook om Messenger door te ontwikkelen tot een ecosysteem waarbinnen partners eigen applicaties (oa bots) kunnen ontwikkelen. KLM was in de afgelopen periode één van de launching partners voor Facebook Messenger.

Zuckerberg schetste vandaag de roadmap van Facebook voor de komende 10 jaar. De eerste periode staat in het teken van het uitbreiden van het ecosysteem van Facebook waarin producten als video, zoeken, Messenger, WhatsApp en Instagram een belangrijke rol spelen. Uiteindelijk wil Facebook zich richten op drie pijlers: connectiviteit, kunstmatige intelligentie (AI) en virtual reality (VR/AR).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact