Kijk elkaar weer eens aan!

door Marco Derksen op 10 mei 2014


We kijken elkaar niet meer aan, we kijken alleen maar op een schermpje. Een anonieme researcher uit Helsinki, Finland laat met de collage We Never Look Up pijnlijk zien hoe dat het straatbeeld de laatste jaren heeft veranderd. Microsoft gebruikte dit thema zelfs als basis voor de commercial van haar Windows Phone 7 enkele jaren geleden.

Niet doen, zegt de Brit Gary Turk. Hij maakte een gedicht waarin hij betoogt dat we alleen nog maar communiceren via apparaten. Het gedicht leest hij voor in een video op YouTube. En jawel, daar is het inmiddels een enorme hit met meer dan 33 miljoen views!

Deze video is de laatste weken regelmatig via Facebook gedeeld en wordt vandaag genoemd in Trouw. In diezelfde krant ook de column van ‘Marjolijn heeft 1100 Facebook vrienden’ waarin Marjolijn van Heemstra ons in haar columns regelmatig een spiegel voorhoudt over ons internetgebruik. Vandaag: In de Thalys zonder Wifi. Aanrader!

5 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Marieke op schreef:

Ik had hem ook al geplaatst op twitter.
Ik vind hem prachtig! En helemaal waar.
Mooi dat jij hem ook deelt, Marco.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact