Jef Staes: op naar een pensioenvrij leven!

door Marco Derksen op 26 oktober 2013


Deze week werd ik door Kyonne Leyser gewezen op Jef Staes, één van de sprekers tijdens Food Inspiration Days 2013. Staes is expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie en auteur van boeken als Mijn organisatie is een oerwoud, Mijn manager is een held en meest recentelijk Ik was een schaap. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij met zijn verhaal over schapen een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Het is een aanklacht tegen het huidige onderwijssysteem en de manier waarop organisaties omgaan met passies en talenten. Staes eindigt met een betoog waarin hij pleit voor diplomavrij onderwijs, functievrij werken en een pensioenvrij leven. Prachtig verhaal!

5 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Dit is op Talent herblogden reageerde:
‘Ik pleit voor een diplomavrij leren, een Functievrij werken en een pensioenvrij leven’ aldus Jef Staes. Een betoog naar mijn hart!

Beantwoord

Profielfoto
duivessa op schreef:

Jef Staes is een geweldige kerel. We hebben samen een keer gepresenteerd voor de Europese Unie. Bevlogen man. Heel veel humor. Vol spot. Inderdaad een aanrader.

Beantwoord

Recentelijk heeft Jef Staes een TED-talk gegeven met als titel “the naked sheet” over de competence playlist:

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (993)
Contact