Blog:

Jan Rotmans: Een verandering van tijdperken

door Marco Derksen op 15 september 2013


Tijdens de lezingencyclus De Wijzen in het Oosten spreken landelijke opinieleiders vanuit hun eigen persoonlijke invalshoek over de toekomst van Oost-Nederland. Op 29 augustus gaf Jan Rotmans de lezing ‘Een verandering van tijdperken‘ (pdf). Rotmans is hoogleraar duurzame transities aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. In zijn visie beleven wij een kanteling van tijdperken, die lang gaat duren en heel veel consequenties gaat hebben.

Wie het boek In het oog van de orkaan van Jan Rotmans heeft gelezen of één van zijn eerdere presentaties heeft gezien, zal weinig nieuws horen. Rotmans schetst opnieuw de (te) langzame weg naar samenleving 3.0.

Update:
Jan Rotmans krijgt de laatste tijd veel aandacht in de media (o.a. VPRO’s Tegenlicht), maar er komt ook steeds meer kritiek. Deels op zijn visie, maar vooral op zijn attitude. Zie bijvoorbeeld de open brief van Frans Soeterbroek of nog erger, de opinie van Michael Persson.

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (993)
Contact