Blog:

Jongens zijn slimmer dan meisjes

door Marco Derksen op 10 maart 2013


Jongens zijn slimmer dan meisjes en andere mythes over leren en onderwijs. Dat is de titel van het recent bij uitgevers Lannoo Campus en Van Duuren verschenen boek van Casper Hulshof en Pedro de Bruyckere over mythes in het onderwijs. Iedereen praat erover, iedereen denkt er veel over te weten (we zijn immers allemaal ervaringsdeskundige) en iedereen heeft er een mening over. De perceptie is dat onderwijs niet of nauwelijks verandert. Maar wie zich echt verdiept in het onderwijs ziet dat niets minder waar is. Het is echter geen revolutie, maar wel een evolutie. De afgelopen decennia zijn wel degelijk stappen gezet in het vernieuwen van het onderwijs. Bovendien, veel van de uitspraken over leren en onderwijs behoeven een nuancering of blijken een mythe.

Nu volg ik Pedro de Bruckere al een tijdje en heb eerder bovenstaande video van hem bekeken. Ik ben om, zowel het boek als de video zijn een must voor iedereen in het onderwijs maar vooral ook voor iedereen die van buitenaf het onderwijs wil veranderen. Kijken en lezen dus!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact