Charles Eisenstein’s “The Fall”

door Marco Derksen op 1 juli 2023

Charles Eisenstein’s korte film, “The Fall”, is een metafysische parabel die voortkomt uit zijn onrust tijdens de Covid-periode. De film biedt een interpretatie van de waanzin in de samenleving die zo genormaliseerd is dat we het ofwel nauwelijks opmerken, ofwel als vanzelfsprekend beschouwen. De film stelt dat we hier met een doel zijn, en dat ieder van ons een rol heeft te spelen in de transformatie van de samenleving.

Charles Eisenstein is een filosoof, spreker en schrijver die zich richt op thema’s als beschaving, bewustzijn, geld en menselijke culturele evolutie. Hij staat bekend om zijn kritiek op het huidige economische systeem en zijn pleidooi voor een nieuw economisch paradigma dat hij “de gift-economie” noemt.

In deze korte film van Eisenstein reizen wijze en lichtgevende mensen van ver om het verontrustend beeld van de wereld te aanschouwen via een put in de aarde, de “Pit of Hell”. Ze kijken naar de verschrikkingen van de wereld en begrijpen wat ze moeten doen. Ze storten zich in de put, laten de wereld die ze achterlaten los zodat het opnieuw ‘geboren’ kan worden.

Een prachtige korte film met een belangrijke oproep van Eisenstein aan de mensheid waarbij de kracht van de boodschap zit in de combinatie van de muziek, de beelden en het verhaal zelf.

Bron: charleseisenstein.substack.com/ (interpretations)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (993)
Contact