Blog:

Studium Generale (update)

door Marco Derksen op 10 maart 2021

Alle universiteiten in Nederland en sommige hogescholen kennen een afdeling Studium Generale. Studium Generale organiseert lezingen, discussies, cursussen en podiumprogramma’s op het gebied van wetenschap, kunst en cultuur. De activiteiten van Studium Generale zijn in de eerste plaats bedoeld voor studenten en medewerkers van de universiteit, maar ook andere belangstellenden zijn vaak van harte welkom. Met enige regelmaat verwijs ik in mijn colleges naar een relevante Studium Generale voor het betreffende onderwerp. Vijf jaar geleden verwees ik naar colleges over mens en technologie, nu een algemene update van colleges die mij het afgelopen jaar zijn opgevallen.

Een overzicht Studium Generale aan universiteiten in Nederland:

Enkele recente lezingen die ik kan aanbevelen:

Zelf suggesties voor teruglezen of kijken van een Studium Generale? Hoor het graag in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact