Blog:

Max Richter’s Sleep

door Marco Derksen op 11 oktober 2020

‘Kun je muziek beluisteren in je slaap?’ Dat is één van de vragen die componist Max Richter zichzelf stelde toen hij in 2015 begon aan SLEEP, een 8 uur durende neo-klassieke compositie. Afgelopen nacht werd zijn concert uit 2016 in het Sydney Opera House opnieuw integraal uitgezonden via YouTube. Voor wie niet kan slapen, de video is nog een paar dagen online te bekijken en een absolute aanrader!

Afgelopen jaar is ook de documentaire over SLEEP in premiere gegaan, daarin staat de openluchtuitvoering van SLEEP midden in Los Angeles centraal en leren we meer over de achtergrond van dit bijzondere project van Richter en zijn vrouw Yulia Mahr. SLEEP is een onderzoek naar het schemergebied tussen waken en slapen, tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Net zoals de compositie is de documentaire een protest tegen de drukte van de moderne wereld. Uiteindelijk is het de universele slaapervaring die ons allemaal verenigt aldus Richter.

Enkele Spotify playlists:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (732)
Contact