Blog:

Huib Modderkolk: Het is oorlog maar niemand die het ziet

door Marco Derksen op 20 mei 2020

Ken je de wereld waarin je leeft wel goed? Weet je wat er om je heen gebeurt? Kan je met zekerheid zeggen dat jouw omgeving veilig is? Ben je ervan overtuigd dat jouw privéleven echt privé is? Dat niemand je kan observeren als je alleen thuis bent? Dat niemand anders jouw berichten kan lezen? Dat niemand jouw geld kan stelen? Dat de wereld niet veranderd is?

Huib Modderkolk is een journalist die al lange tijd artikelen over beveiligingsdiensten en digitalisering publiceert. Van spionage (opslupren persoonlijke data) tot hacken en het inzettevn van sabotagemiddelen. In zijn eerste boek, Het is oorlog maar niemand die het ziet, legt hij uit hoe het werk van een onderzoeksjournalist eruitziet. Zijn doel halen gaat niet gemakkelijk. Hij wil de informatie onthullen die de overheid geheim wil houden voor het publiek. Tot het werk van een journalist behoort ook de taak om te besluiten of de veiligheid in het gedrang komt als hij bepaalde informatie publiceert.


Clingendael Institute Webinar (met Huib Modderkolk, Sico van der Meer & Monika Sie)

Recensies:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact