World Economic Forum 2019

door Marco Derksen op 7 februari 2019

Het World Economic Forum (Wereld Economisch Forum of WEF) is een jaarlijkse bijeenkomst in Davos, Zwitserland van de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici, intellectuelen en journalisten.

Dit jaar vond de bijeenkomst plaats van 22 t/m 25 januari met als thema Globalization 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution.

Daar waar in 2017 en 2018 de belangrijkste boodschap was dat de huidige technologische en sociale ontwikkelingen een grote impact zouden gaan hebben op de toekomst van werk, was er dit jaar brede aandacht voor de sociale impact van snelle technologische ontwikkelingen. Van de dreigende klimaatverandering (met oa de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg), toenemende ongelijkheid (met oa de Nederlandse pleitbezorger van het basisinkomen Rutger Bregman) en uiteraard opnieuw veel aandacht voor technologische ontwikkelingen en de toekomst van werk.

Mijn bijzondere interesse ging dit jaar uit naar de toekomst van werk, met de 5 belangrijkste inzichten van de Davos-experts.

1 reactie

Profielfoto
Koos Nijssen op schreef:

De belangrijkste speech was van @GretaThunberg. Hoe kan die nu ontbreken in je rijtje?

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (966)
Contact