China’s digitale revolutie

door Marco Derksen op 16 juli 2018

China staat bol van de digitale innovatie. Het land maakte onlangs 13,5 miljard Euro vrij om te investeren in innovatie en wil in 2030 leidend in de wereld zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het is al lang niet meer het land van ‘kopiëren en nadoen’, maar ze lopen vaak voorop als het gaat om innovatie, nieuwe concepten en een eensgezinde visie. Inmiddels levert China meer unicorns (start-ups die doorgroeien naar miljarden-omzet) dan Silicon Valley. China wordt waarschijnlijk de leidende economie in de wereld. Of loopt dat zo’n vaart niet? We denken in het Westen vaak wel te weten hoe het zit met China, maar dat blijkt niet juist. Ook over het veelbesproken sociale kredietsysteem zijn veel misverstanden. Hoe zit het nu echt?

Afgelopen week spraken Ed Sander (ChinaTalk) en Rogier Creemers bij SMC050 in Groningen over deze ontwikkelingen. De video’s van beide presentaties staan inmiddels online. Absolute aanrader!

Ed Sander – New Retail in China

Rogier Creemers – Demystifying China’s social credit system

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact