Kennisbank over digitale transformatie

door Marco Derksen op 20 april 2018

Waar haal jij je kennis en inspiratie vandaan als het gaat over digitale transformatie? Een vraag die ik vaak krijg of stel aan anderen. Vandaag kreeg ik de suggestie om eens te kijken naar de Digial Transformation Hub van OutSystems dat recentelijk is gelanceerd. De hub is een online kenniscentrum om organisaties te ondersteunen bij digitale transformatie-initiatieven en bevat onderzoeken, analistenrapporten van Gartner, Forrester en IDC, peer-to-peer succesverhalen, video’s, eBooks, infographics en content van OutSystems-partners zoals Cognizant en Deloitte.

Nu hebben steeds meer advies- en IT-leveranciers hun eigen online kennisbank over dit thema, dus het is de vraag hoe uniek de content is van OutSystems en of ze het ook actueel weten te houden. Vooralsnog geef ik ze het voordeel van de twijfel en ga ik ze een tijdje volgen.

De Digital Transformation Hub dient als een multimediale ervaring met verscheidene gratis, handige middelen. De meest voorkomende obstakels, zoals enorme backlogs, legacy-technologie en uitdagingen op het gebied van voorzieningen, kunnen worden aangepakt met deze online portal van OutSystems. De Hub omvat onder andere:

  • eBook: Why IT Struggles With Digital Transformation (and What to Do About It)
    Dit nieuwe eBook van OutSystems behandelt vier uitdagingen die digitale transformatie tegenhouden.

  • De Digital Transformation Playbook: Bezoekers van de Hub hebben toegang tot de nieuwe Low-Code Digital Factory-methode en kunnen The Digital Transformation Playbook downloaden.

Webinarserie
OutSystems lanceert een webinarserie (gratis na registratie) over de grootste uitdagingen voor IT-managers. In de eerstvolgende webinars komen de volgende internationale sprekers aan het woord:

  • Jason Bloomberg, President bij Intellyx;
  • Brian Roche, Vice President of Products bij Cognizant Digital Business;
  • Rick Virmani, Rick Virmani – Manager, Systems, City of Las Vegas, NV;
  • Mike Hughes, Director of Product Marketing bij OutSystems.

Volgens Rui Pereira, Vice President of Digital Transformation en medeoprichter van OutSystems, is het percentage gefaalde digitale transformaties is onthutsend hoog. “Slechts één van de acht bedrijven ondergaat een succesvolle digitale transformatie. We hebben een duidelijk doel: het ontwikkelen van een uitgebreid kenniscentrum waarmee IT-leiders de grootste uitdagingen rondom dit onderwerp aankunnen. De hub adresseert vraagstukken over het implementeren van oplossingen, het realiseren van snelheid en schaalbaarheid, veiligheid, organisatie, voorzieningen en processen.”

Organisaties worstelen met digitale transformatie, waardoor het proces ondermaats verloopt, vertraging oploopt of mislukt. Desondanks voorspelt IDC dat de wereldwijde uitgaven aan digitale transformatie-technologie, waaronder hard- en software, zal toenemen tot 1,3 miljard dollar in 2018. Er is dus een oplossing nodig om succesvol digitaal te transformeren.

Opmerkelijk dat OutSystems (net als veel andere IT-organisaties) het vooral over technologische innovatie heeft en weinig over sociale innovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact