Blog:

Hoe China ons internet verandert

door Marco Derksen op 31 december 2017

Nog net voor het eind van het jaar is het me gelukt om World Press Photo 2017 in het Afrikamuseum te bezoeken. Ieder jaar weer een prachtige tentoonstelling met mooie en heftige beelden. Voor de Digital Storytelling Contest (voorheen Multimedia Contest) waren dit jaar 12 producties in 4 categorieen geselecteerd uit 282 deelnemende producties. Eén van mijn favoriete producties was de korte documentaire How China Is Changing Your Internet van Jonah M. Kessel, videojournalist bij The New York Times (en dit jaar oa verantwoordelijk voor de productie van How Facebook Is Changing Your Internet).

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en wordt het steeds duidelijker dat we niet naar de VS maar naar China moeten kijken als we een blik op de toekomst van het internet willen. Met name WeChat van het Chinese bedrijf Tencent dat met bijna 1 miljard gebruikers de populariteit van Facebook Messenger en Whatsapp nadert. Maar ook startups als Didi Chuxing, Meituan-Dianping, Daikuan, NIO, Ofo, Koubei, Bytedance (onderdeel van Toutiao), Ele.me, Mobike en Cainiao laten zien hoe het internet de komende jaren zal veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact