Kabinetsreactie op rapporten SER, WRR en Rathenau Instituut over robotisering arbeidsmarkt

door Marco Derksen op 21 maart 2017

Banenverslinder?Vorige maand ontving de Tweede Kamer een reactie van de ministers van SZW, EZ en OCW over De robot de baas (WRR), Mens en technologie: samen aan het werk (SER) en Werken aan de robotsamenleving (Rathenau Instituut). De vraag om politieke visie om robotisering in goede banen te leiden werd de laatste tijd ook steeds groter.

Het kabinet neemt de vraagstukken over robotisering en digitalisering voor de toekomst mee in de beleidsvorming, zo staat in de brief. De ministers roepen sociale partners op om met de vraagstukken verder te gaan. Het kabinet is positief over het voornemen van de SER om deze thema’s op te pakken in de vervolgadviezen op deze verkenning.

Het kabinet concludeert: Als overheid, werkgevers en werknemers, onderwijsinstellingen en de wetenschap vroegtijdig en gezamenlijk met deze uitdagingen aan de slag gaan, kunnen we als samenleving de kansen van robotisering en digitalisering grijpen en zorgen we ervoor dat technologie in de toekomst, net als in het verleden, leidt tot meer welvaart, een evenwichtige inkomensverdeling en meer en leuker werk voor iedereen.

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact