Een leven lang leren

Een studie kiezen die je klaarstoomt voor een carrière voor de rest van je leven is verleden tijd. De arbeidsmarkt verandert razendsnel door technologische ontwikkelingen, waardoor banen verdwijnen of veranderen. Inmiddels raakt de technologische ontwikkeling niet alleen maar banen van laagopgeleide werknemers, maar ook die van middelbaar- en hogeropgeleiden. Wie de veranderingen wil bijbenen, moet zich zijn hele werkzame leven bij- en omscholen, zeggen wetenschappers en de overheid. Deze week Nieuwsuur over een leven lang leren. Kijken!

Verder lezen/kijken:

3 reacties op “Een leven lang leren

  1. Zoals helaas wel vaker gebeurt in Nieuwsuur wordt het onderwerp maar deels belicht en uitgewerkt. Geen woord over zelfstandigheden, niets over online leermogelijkheden (vaak zeer betaalbaar en actueel), de focus ligt nu volledig op de al dan niet bereidwillige werkgever, de beschikbare opleidingsbudgetten en de passieve, afwachtende werknemer. En dan wordt er 1 opleiding uitgelicht die 10.000 euro kost? Tsja.

Geef een reactie