Real Future over social engineering of social hacking

door Marco Derksen op 26 februari 2016

Social engineering (of social hacking) is een techniek waarbij men probeert in te breken in een computersysteem via de zwakste schakel in de computerbeveiliging, namelijk de mens. De aanval is gericht op het verkrijgen van vertrouwelijke of geheime informatie, waarmee de hacker in het computersysteem kan komen. De beroemdste kraker die van deze techniek gebruik maakte is Kevin Mitnick alias Condor. Hij heeft zijn ervaringen verwoord in het boek The Art of Deception.

Afgelopen jaar, na inbraken in computersystemen van Sony Pictures, JPMorgan Chase, Ashley Madison en andere grote organisaties, werd Kevin Roose van Real Future nieuwsgierig naar hoe het voelt om slachtoffer te zijn van hackers. Een kort maar indrukwekkende video over social engineering of social hacking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact