Data Rush: Untag This Photo

door Marco Derksen op 9 oktober 2015

Dina Litovsky: Untag This PhotoAfgelopen week bezocht ik de fototentoonstelling Data Rush van het Groningse fotografieplatform Noorderlicht. In deze tentoonstelling maken zo’n vijftig internationaal gerenommeerde fotografen en multimediakunstenaars de balans op van het digitale tijdperk. De komende weken zal ik enkele werken van deze kunstenaars bespreken.

Eén van mijn favoriete fotografen van dit fotofestival is Dina Litovsky. Sinds ze een paar jaar geleden begon met het fotograferen van het New Yorkse nachtleven in al zijn verschillende verschijningsvormen, ziet Litovsky een verandering bij het uitgaanspubliek: de focus is verschoven van feesten naar het fotograferen van het feesten. Litovsky raakte gefascineerd door het vaak exhibitionistische gedrag van vrouwen, die de eigen controle over hun beeldvorming juist gebruiken om stereotypen te bevestigen. In Untag This Photo onderzoekt ze hoe publiek gedrag wordt beïnvloed door de verwelkoming van digitale camera’s, smartphones en online sociale netwerken in domeinen die voorheen privaat waren.

Zie ook haar presentatie voor de SVA Masters in Digital Photography.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact