Blog:

Cybertopia: dromen van Silicon Valley

door Marco Derksen op 26 januari 2015

Achter al die handige websites die we dagelijks gebruiken zoals Google, Facebook en Twitter, zitten miljonairs uit Silicon Valley met duidelijke idee├źn over hoe de wereld eruit moet zien. Maar hoe zien die idealen eruit? Wat zegt het libertarische denken en gedragen van deze miljonairs over hun ideale wereld? Dat de Amerikaanse overheid door hen al ‘The Microsoft of Nations‘ wordt genoemd, is veelzeggend. Hoe zouden de serial entrepreneurs van de Bay area sociale kwesties oplossen? Misschien zijn de eerste geluiden dat Silicon Valley zich wil afscheiden van de Verenigde Staten wel een voorbode voor wat ons nog te wachten staat.

VPRO Tegenlicht dook afgelopen zondag in de wereld van deze cyber-utopisten en onderzocht hun visie, hun ethos en hun politieke agenda. Een portret van hun Cybertopia, die de ‘Cloud’ zou kunnen heten of de ‘Cirkel’. Met o.a. Fred Turner, historicus From Counterculture to Cyberculture, durfkapitalist Tim Draper (oa Draper University of Heroes), Wired Magazine oprichter Louis Rossetto en serieel ondernemer Kevin O’Connor (oa FindTheBest).

Via: Uitzending Gemist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact