De politiek van onderwijs en technologie

door Marco Derksen op 22 september 2013

The Politics of Education and Technology
Er is de afgelopen jaren veel geschreven over het gebruik van digitale technologie in het onderwijs. En vaak laait dan de discussie tussen voor- en tegenstanders op met als recente hoogtepunt de publicatie van het boek Digitale dementie van Manfred Spitzer en de start van de ‘Steve Jobsscholen’ van Maurice de Hond.

Deze maand verscheen het boek The politics of education and technology: conflicts, controversies and connections van de Britse onderwijsdeskundigen Neil Selwyn en Keri Facer. Het boek biedt volgens de uitgever een kritische kijk op het gebruik van digitale technologie in het onderwijs. Op basis van theoretisch en empirisch onderzoek bieden de auteurs inzicht in wie de belanghebbenden zijn in het complexe speelveld en hoe zij het debat voeren over het gebruik van digitale technologie in het onderwijs. Wat is het doel van onderwijs en hoe kan digitale technologie worden ingezet om dit doel te bereiken?

Heb het boek nog niet gelezen maar staat nu al hoog op mijn lijst van te lezen boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (948)

Geplaatst op 22 feb. 2024

Perfect Days

Vandaag eindelijk de film “Perfect Days” van Wim Wenders gezien. Een prachtige film die laat zien hoe mooi het leven […]

Lees Bericht: Perfect Days
Contact