80 miljard connected devices en objecten in 2020

door Marco Derksen op 17 september 2013

Internet of Things scope: from M2M to Communicating devices
Steeds meer apparaten en andere objecten zijn vandaag de dag verbonden aan het internet. Eerder al verwees ik naar het door Cisco geintroduceerde Internet of Everything (IoE). Onderzoeksbureau IDATE voegt daar in het recente rapport over de ontwikkeling van Internet of Things (IoT) het begrip Internet of Objects (IoO) aan toe. Volgens Samuel Ropert van IDATE neemt het aantal connected devices en objecten dat is aangesloten op het internet de komende jaren exponentieel toe tot bijna 80 miljard in 2020.

In 2010 waren er volgens IDATE circa 4 miljard devices via (mobiel) internet actief. In 2012 was er al sprake van circa 15 miljard M2M-devices (machine-to-machine devices zoals slimme energiemeters en andere domotica-apparatuur). De verdere groei van het aantal verbindingen komt de komende jaar vooral voor rekening van Internet of Objects (ioO) en niet zozeer door de groei van het aantal M2M-devices. Met objects doelt IDATE op zaken zoals RFID-chips en 2D-barcodes (in printadvertenties). Dit zijn geen devices met eigen elektronica, maar zij staan wel borg voor een verbinding met internet. Vooral in de farmaceutische en textielbranche zal er sprake zijn van een sterke toename van het IoO.

Via: Telecompaper

2 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (993)
Contact