Blog:

Ziekenhuis van de toekomst

door Marco Derksen op 30 maart 2013

Artsen moeten vaker ‘nee’ zeggen tegen een patient om te voorkomen dat de zorgkosten verder uit de hand lopen aldus Johan Polder, hoogleraar economie van de gezondheidszorg aan Universiteit van Tilburg en verbonden aan het RIVM, vandaag in de speciale bijlage over het Ziekenhuis van de Toekomst in Trouw. Polder is geen tegenstander van de marktwerking die we sinds 2006 kennen in de zorg, maar wijst wel op de risico’s van o.a. onnodige of te dure behandelingen alleen voor de winstgevendheid. Alles draait daarbij om het vertrouwen en het respect tussen patiënt en zorgverlener. Dat begint bij het verhaal van de patiënt tot en met de juiste behandeling door de zorgverlener.

Trouw is vandaag in haar krant in een speciale bijlage van deVerdieping een serie van 7 afleveringen gestart over de gezondheidszorg of het ziekenhuis van de toekomst. Vandaag in de eerste aflevering aandacht voor de spoedeisende hulp.

Patient care is more than just healing – it’s building a connection that encompasses mind, body and soul. If you could stand in someone else’s shoes… hear what they hear. See what they see. Feel what they feel. Would you treat them differently? (Source: Cleveland Clinic)

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact