Blog:

Chris Anderson over de nieuwe industriële revolutie

door Marco Derksen op 24 oktober 2012

In de afgelopen tien jaar heeft het internet de wereld van uitgeverijen, media en communicatie gedemocratiseerd. Dit heeft geleid tot een enorme participatiedrift in de wereld van de bits. Een zelfde trend komt nu tot bloei in de wereld van de dingen.

Chris Anderson, Editor-in-Chief van Wired Magazine en auteur van bestsellers als The Long Tail en Free, onthult in zijn nieuwste boek Makers: The New Industrial Revolution hoe ondernemers het web gebruiken om bedrijfjes op te zetten met de hele wereld als afzetgebied en hoe zij significant minder financiële middelen, tooling en infrastructuur nodig hebben dan traditionele productiebedrijven. Andersons visie is dat productie op kleine schaal een belangrijke bron voor toekomstige groei zal zijn, dat het succes van de grote productiebedrijven op zijn retour is en dat in deze eeuw van open source, op maat gemaakte producten en do-it-yourself product design, het collectieve potentieel van een miljoen hobbyknutselaars losgelaten zal worden op de wereldmarkt. De volgende industriële revolutie komt eraan.

Het boek komt eind dit jaar ook in het Nederlands op de markt (via: Nieuw Amsterdam).

2 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (966)
Contact