Statistieken van de hyperconnected wereld

door Marco Derksen op 17 oktober 2012

Vorige maand maakte CNNIC (via: mobiThinking) bekend dat in China het aantal gebruikers dat via mobiel toegang heeft tot internet, groter is dan het aantal gebruikers dat via desktop pc het internet op gaat. Op een totale populatie van 1,3 miljard inwoners telt China op dit moment 538 miljoen internetgebruikers (40 procent) waarvan 108 miljoen via mobiel, 100 miljoen via desktop pc en 280 miljoen via zowel mobiel als desktop pc. China telt naar schatting 1,1 miljard mobiele abonnees waarvan dus 388 miljoen met internettoegang (36 procent).

China is in absolute aantallen het land met veruit de meeste (mobiele) internetgebruikers. Op een totale wereldpopulatie van 7,0 miljard zijn er naar schatting 5,9 miljard mobiele gebruikers (pdf) en 2,3 miljoen internetgebruikers. Naast de BRIC-landen zijn het op dit moment vooral de Afrikaanse landen waar het (mobiel) internetgebruik sterk toeneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact