Blog:

Ken Loach’s allerlaatste film ‘The Old Oak’

door Marco Derksen op 28 december 2023

Vanmiddag naar ‘The Old Oak‘ geweest, waarschijnlijk de allerlaatste film van de inmiddels 87-jarige regisseur Ken Loach.


Eerder raakte Loach mij met ‘I, Daniel Blake’ (2016) en ‘Sorry We Missed You’ (2018), twee prachtige films die op een indringende manier de maatschappelijke uitdagingen van vandaag in beeld brachten.

‘The Old Oak’ brengt ons naar een mijnwerkersdorp in Durham, waar de aankomst van een bus Syrische vluchtelingen voor onrust zorgt. De film concentreert zich op de vriendschap tussen TJ, een Engelse pubhouder, en Yara, een Syrische vluchtelinge. Deze vriendschap vormt de rode draad van het verhaal en laat de kracht zien van begrip en menselijkheid in een wereld vol vooroordelen en economische uitdagingen.

Net als in ‘I, Daniel Blake’, waar de worsteling van een timmerman met de bureaucratie centraal stond, en in ‘Sorry We Missed You’, waar de verwoestende impact van de gig-economie op een gezin werd belicht, confronteert ‘The Old Oak’ ons met de harde realiteit van onze samenleving. Het verhaal is rauw, echt en roept opnieuw emoties op. Maar in tegenstelling tot zijn eerdere werken, eindigt Loach dit keer hoopvol.

‘The Old Oak’ is, net als Loach’s eerdere films, een absolute must-see. Ik zou het alle PVV-stemmers of eigenlijk alle Nederlanders gunnen deze film te zien. Ken Loach bewijst opnieuw waarom hij één van de allerbeste regisseurs is die ik ken!

Recensies:

3 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact