Week van de Toekomst

door Marco Derksen op 16 augustus 2023

Tijdens de Zomerweek van de NTR stond het thema ‘de toekomst’ centraal. In het radioprogramma ‘De Nacht Van‘ spraken de presentatoren elke avond met onderzoekers over wat wetenschap ons kan leren over de toekomst en hoe deze bijdraagt aan de wereld van morgen.

Een selectie van fragmenten:

De Toekomst van Mobiliteit
In deze uitzending over de toekomst van mobiliteit sprak Ruben Rosen Jacobson met emeritus-hoogleraar Hans Jeekel, futurist Tessa Cramer en toekomstverkenner Rudy van Belkom.

De Toekomst van Werk
In deze uitzending over de toekomst van werk sprak Ruben Rosen Jacobson met socioloog en politicoloog Djurre Das, futurist Tessa Cramer, auteur en spreker Remy Gieling en toekomstverkenner Robin Bergman.

De Toekomst van Computers
In deze uitzending over de toekomst van computers sprak Stijn Goossens met natuurkundige en hoogleraar Leo Kouwenhoven, futurist Tessa Cramer, auteur en spreker Remy Gieling en toekomstverkenner Carlijn Naber.

Carlijn Naber sprak in deze uitzending over haar onderzoek naar de toekomst van veiligheid en de verkenning die zij namens Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) heeft afgerond in 2019.

De Toekomst van Batterijen
In deze uitzending over de toekomst van batterijen sprak Stijn Goossens met fysisch chemicus en hoogleraar Moniek Tromp, futurist Tessa Cramer, auteur en spreker Remy Gieling en toekomstverkenner Anna-Carolina Zuiderduin.

Podcast STT
Tijdens de Zomerweek van de NTR met als thema ‘de toekomst’ sprak het radioprogramma De Nacht Van iedere nacht met iemand van Stichting Toekomstbeeld der Techniek – oftewel, de Toekomstverkenners. In deze podcast hoor je alle afleveringen gebundeld:

  • Rudy van Belkom over de Stichting Toekomstbeeld der Techniek
  • Robin Bergman over de toekomst van het Lichaam
  • Carlijn Naber over de toekomst van Veiligheid
  • Anna-Carolina Zuiderduin over de toekomst van Globalisering
  • Rudy van Belkom over de toekomst van Democratie en Technologie

Podcast Tessa Cramer
Futurist Tessa Cramer houdt zich bezig met de wetenschap achter de toekomst. Vijf nachten achter elkaar sprak Ruben Rosen Jacobson met Tessa over toekomstdenken. Wat is er te zeggen over onze toekomstblik? En hebben we nog wat te zeggen over hoe die toekomst eruit komt te zien? In deze podcastaflevering hoor je alle gesprekken met Tessa gebundeld achter elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact