Lieven Scheire over Artificiële Intelligentie (A.I.)

door Marco Derksen op 2 juni 2023

Gisteravond naar de theatershow Artificiële Intelligentie (A.I.) geweest van de jaloersmakend intelligente en komische Lieven Scheire, een Vlaamse comedy- en televisiemaker, presentator en wetenschapscommunicator.

Lieven neemt je in een bijna 2-uur durende show mee in de ontwikkelingen van AI. Aan de hand van videoprojecties en geholpen door zijn butlerrobot Ludo, laat hij je aan de hand van vele voorbeelden nadenken over wat AI nu eigenlijk is, hoe het wordt gebruikt in de praktijk en wat je er nu zelf mee kunt. Een informatieve avond, maar tegelijkertijd bomvol grappen en entertainment.

Lieven is de komende weken nog te zien in Nederland, maar alleen in Leiden en Zwolle zijn nog enkele tickets beschikbaar. Daarna vervolgt hij zijn show in Belgie. Zijn show is een absolute aanrader en als je de kans krijgt om hem te zien, zeker doen. Voor wie geen tijd heeft of geen ticket meer kan krijgen, verwijs ik je voor een eerste indruk graag naar een aantal fragmenten uit zijn show die hij op YouTube heeft staan:

Waar is Wally:

Wolf of Husky:

Smartspeakers:

Lijnrechter:

Gezichtsherkenning:

Captcha:

Kattenluikje:

Het gaat te ver om alle voorbeelden te noemen die Lieven gebuikte in zijn show, maar naast bovenstaande fragmenten, heb ik na afloop toch nog wel even nagedacht over voorbeelden als Madison Square Garden’s Ban on Lawyers, Chinese’s facial recognition of Dong Mingzhu on a bus, de Kargu-2 aanvalsdrone, het trainen van duiven door Skinner, de Tesla die zelf remt voordat bestuurder ongeluk ziet en Move 37 uit de film Alpha Go.

Hilarisch trouwens dat je tijdens de show veel mensen zag die aantekeningen maakten op hun mobiel (kuch, ik dus ook), terwijl hij aan het eind van de show de geheime website van de show toonde op het scherm. Toch zeker de helft van de zaal die op dat moment nog even een foto maakte:

Zie ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact