Geoff Marlow over het belang van sense making in organisaties

door Marco Derksen op 17 januari 2023

In organisaties wordt traditioneel veel aandacht besteed aan besluitvorming (decision making) en uitvoering (action taking), maar weinig aan zingeving (sense making). En dat is een probleem volgens Geoff Marlow, want in een wereld die steeds onzekerder en onvoorspelbaarder wordt, hebben organisaties behoefte aan een toekomstgerichte cultuur van wendbaarheid (agility), innovatie en aanpassingsvermogen, waarin sense making, decision making en action taking steeds meer aan elkaar gekoppeld zijn.

Tijdens het recente Agile to Agility Conference schetste Marlow de uitdagingen voor het creëren van een toekomstgerichte cultuur waarbij het idee dat senior executives ook de besluitvormers zijn, misschien wel de grootste uitdaging is:

Via: LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (986)

Geplaatst op 31 mei. 2024

AI-strategie fintech Klarna

Klarna, een toonaangevende Zweedse fintechgigant, speelt een prominente rol in de buy-now-pay-later sector. Het bedrijf biedt flexibele betaaloplossingen voor online […]

Lees Bericht: AI-strategie fintech Klarna
Contact