Digitale transformatie een win-win-win voor klantervaring, milieu en bedrijfsgroei

door Marco Derksen op 29 mei 2022

Vandaag de dag is bijna elk bedrijf een digitaal bedrijf. Volgens nieuw onderzoek van The Economist is gemiddeld een vijfde van de bedrijfsinkomsten afkomstig van digitale producten en diensten. Verwacht wordt dat dit cijfer binnen een jaar zal verdubbelen en daarna nog sterk zal versnellen.

Toenemende concurrentie, verwachtingen van de klant en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn de belangrijkste drijfveren voor digitale transformatie. Digitale transformatie ondersteund door gegevens, optimaliseert niet alleen de winst maar verbetert ook de klantervaring. Cyberbeveiliging, gegevensinteroperabiliteit en privacy zijn echter nog steeds belangrijke punten van zorg. Het lage niveau van volwassenheid dat is waargenomen bij het benutten van artificial intelligence (AI) en machine learning (ML) voegt nog meer obstakels toe voor een succesvolle transformatie.

Het volledige rapport Accelerating digital: A win-win-win for customer experience, the environment and business growth (pdf) is gratis online te downloaden.

De belangrijkste conclusies uit het onderzoek:

  • Van de onderzochte sectoren loopt de energiesector momenteel voorop met de hoogste mate van digitale adoptie, gevolgd door transport en logistiek.
  • Bijna driekwart van de respondenten (73%) zegt dat het “zeer waarschijnlijk” is dat zij de komende vijf jaar meer zullen investeren in slimme producten en diensten, oplopend tot 92% voor degenen die de technologie op grote schaal toepassen.
  • De motivatie voor digitale transformatie wordt meestal ingegeven door de noodzaak om waarde te creĆ«ren voor klanten, maar er zijn ook interne voordelen die leiden tot lagere kosten en hogere winsten.
  • De overgrote meerderheid van de respondenten (80%) zegt dat een of andere vorm van digitale transformatie vandaag de dag voor meer dan de helft bijdraagt van hun winst.

Bron: The Economist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (989)

Geplaatst op 31 mei. 2024

AI-strategie fintech Klarna

Klarna, een toonaangevende Zweedse fintechgigant, speelt een prominente rol in de buy-now-pay-later sector. Het bedrijf biedt flexibele betaaloplossingen voor online […]

Lees Bericht: AI-strategie fintech Klarna
Contact