Tessa Cramer: De toekomst is van ons allemaal

door Marco Derksen op 2 januari 2022

Tessa Cramer is futurist en hield 25 november 2021 haar lectorale rede ‘De toekomst is van ons allemaal‘ aan de Fontys Hogeschool. Tessa promoveerde eerder aan de Universiteit van Maastricht op haar proefschrift Becoming Futurist (pdf) en doet onderzoek naar de onzekere toekomst die volgens haar van ons allemaal en niet enkel van de politici, beleidsmakers en planbureaus is. Ze organiseerde het Onzekere Zaken Festival en heeft over hetzelfde onderwerp een gids en podcast, waarin wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars hun visie op het onbekende geven.

Eerlijk gezegde kende ik Tessa Cramer en haar werk nog niet tot ik afgelopen week werd gewezen op haar presentatie voor het online Waterinnovatiefestival. Een inspirerende presentatie dat mij uitnodigde om verder in haar werk over toekomstdenken te duiken:

Verder lezen, kijken en luisteren:

Enkele aanvullende tips van Tessa in relatie tot haar onderzoek naar toekomstdenken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact