Blog:

Vijftig mensen, een vraag

door Marco Derksen op 8 juli 2021

Het idee achter ‘vijftig mensen, één vraag’ is eenvoudig. Je gaat naar een plaats in de stad, stelt vijftig mensen dezelfde vraag en je filmt hun reactie. Fifty People One Question is in 2008 als korte film experiment begonnen in New Orleans door Deltree en Crush & Lovely en is in korte tijd daarna uitgegroeid tot een sociaal fenomeen met miljoenen kijkers op youtube over de hele wereld. De films onderzoeken de menselijke connecties door middel van vragen en diverse plaatsen. De simpele vragen zoals; “Wat is je beste beslissing geweest?” of “Waar heb je spijt van?” openen mooie deuren. De verzameling films, telkens gemaakt door andere filmers in hun eigen stad, hebben in de loop der jaren kleine taferelen van menselijkheid weten vast te leggen, ze hebben dromen getoond, verlies, reflecties, verhalen en geheimen mogen laten zien.

Ik heb hier ooit in 2008 over geblogd op upstream.nl, maar helaas is deze blog bij het overzetten naar een nieuwe site niet meegegaan. Bij het terugzoeken kwam ik nog wel mijn tweet daarover tegen, maar helaas dus niet meer de bron. Inmiddels is dit concept door velen overgenomen zoals door Open Rotterdam.

2 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact