Blog:

Meer Wel: Over Nieuwe Structuren in de 21ste Eeuw

door Marco Derksen op 28 juni 2021

In het najaar van 2002 namen Mickey Huibregtsen en Pieter Winsemius met De Publiek Zaak het initiatief tot het organiseren van discussierondes over de toekomst van ons land. De discussies waren ingegeven door de overtuiging, dat er een publiek initiatief nodig was om de toch wat vastgelopen en in zichzelf gekeerde maatschappij kritisch tegen het licht te houden en stappen naar een fundamentele vernieuwing te bedenken.

De Publieke Zaak heeft in de loop der tijd via boeken, losse publicaties, radio en podcasts, video’s, columns en websites haar ideeën gecommuniceerd. Met name de boeken Meer Waarde, over maatschappelijk actief ondernemen (September 2013), Meer Wij, over samen werken in de 21e eeuw (Juni 2019) en het laatste deel in de triologie: Meer Wel, over structurele herinrichting van onze maatschappij, zijn aanraders!

Het laatste boek ‘Meer Wel’ zal vandaag om 16 uur in Nemo worden gelanceerd en uitgereikt. De lancering is live mee te kijken via YouTube, Zoom of op TV via SALTO1.

De eerste twee boeken hadden respectievelijk ‘de rol van de grote onderneming in de maatschappij van de toekomst’ en ‘het belang van samenwerken’ tot onderwerp. ‘Meer Wel’ analyseert de stand van zaken en kansen met betrekking tot de publieke zaak structuren en draagt denkrichtingen en oplossingen aan. Verspreid over zestien teams hebben ruim 150 mensen, afkomstig uit wetenschap, onderwijs, bedrijfsleven, organisaties en overheid meegeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact