Sociale inclusie in de digitale netwerksamenleving

door Marco Derksen op 7 juni 2021

Afgelopen week verdedigde Nicole Goedhart, onderzoeker aan de afdeling Ethiek Recht & Humaniora aan het Amsterdam UMC, haar proefschrift getiteld ‘Social inclusion in digitizing societies – Starting from the lifeworld of people with a low socioeconomic position‘.

Digitale ongelijkheid is volgens Goedhart veel meer dan een gebrek aan vaardigheden van burgers. In het proefschrift Social Inclusion in Digitizing Societies zoomt ze in op de complexiteit van digitale ongelijkheid voor burgers met een laag sociaal economische positie. Ook reflecteert ze op het onderzoek doen samen met deze burgers, vrijwilligers, professionals en ICT designers. Het actieonderzoek in Amsterdam laat zien dat digitale ongelijkheid een urgent en complex probleem is. Het is geen individueel probleem. Alleen door samen op te trekken kunnen we zorgen dat iedereen kan profiteren van de online wereld.

Lees, kijk en luister verder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact