Wat betekent datagedreven werken voor overheden?

door Marco Derksen op 12 december 2020

De laatste jaren ben ik steeds vaker betrokken bij digitale transformaties binnen de publieke sector. Recentelijk werd ik door Rogier Dijkgraaf, beleidsadviseur digitalisering bij Provincie Zuid-Holland gewezen op een interessant webinar over leiderschap bij digitale transformaties binnen gemeenten. Het webinar was de aftrap van een leergang leiderschap bij digitale transformatie van de gemeente ’s-Hertogenbosch in samenwerking met de Jheronimus Academy of Data Science (JADS).

Vooral het openingsgesprek van Heika van Es, hoofd ICT gemeente Zwolle met Maarten Schurink, secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakt duidelijk waarom datagedreven werken bij de overheid belangrijk onderdeel is van de digitale transformatie. De verschuiving van langdurige beleidscycli naar kort-cyclischer werken waarbij continue wordt geleerd. Aanrader om dit fragment even terug te kijken:

Aanvullende informatie:

2 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)

Geplaatst op 31 mei. 2024

AI-strategie fintech Klarna

Klarna, een toonaangevende Zweedse fintechgigant, speelt een prominente rol in de buy-now-pay-later sector. Het bedrijf biedt flexibele betaaloplossingen voor online […]

Lees Bericht: AI-strategie fintech Klarna
Contact