Blog:

Gov Tech Talks: Video talkshow over de kracht van digitaal Nederland

door Marco Derksen op 18 mei 2020

GovTechNL is recentelijk in samenwerking met Dutch IT Channel en TNW X een wekelijkse videotalkshow over de kracht van digitale innovatie in Nederland gestart: Gov Tech Talks. De talkshow wordt geleid door moderatoren en oprichters van GovTechNL, Danny Frietman en Rogier Klimbie. Zij spreken wekelijks met mensen die zich sterk maken voor verdere innovatie van Nederlandse digitale infrastructuur en maatschappij. De talkshow is te zien op het YouTubekanaal van GovTechNL en de platformen dutchitchannel.nl, executive-people.nl en op de social media kanalen van TNW X. Een mooie reeks gesprekken dat een goed beeld schetst van de kracht van digitaal Nederland in tijden van corona. Aanrader!

Gov Tech Talks – 1 – Samenwerking brancheorganisaties en overheid is nu nodig!

Samenwerking tussen brancheorganisaties en overheid is nu juist hard nodig om de huidige coronacrisis te bezweren. De valt op te maken uit de eerste editie van de GovTechNL video talkshow waarin moderator Danny Frietman van GovTechNL spreekt met Jan Middendorp (VVD), Stijn Grove (DDA) en Petra Claessen (BTG).

Gov Tech Talks – 2 – ICT sector zoekt vaste grond om crisis te overleven

Wat kan de digitale sector doen om over de coronacrisis heen te komen? Lotte de Bruijn, directeur NLDigital, Michel Rademaker, plaatsvervangend directeur van Hague Centre for Strategic Studies en Dimi Albers, CEO van DEPT spreken hierover in de tweede Gov Tech Talks.

Gov Tech Talks – 3 – Economische weerbaarheid Nederlandse ICT sector groot

De Nederlandse ICT sector is weerbaar en zal sterk(er) uit deze crisis komen. Althans, dat zeggen Marie Jose van den Boomgaard (KPN), Pieter Paul van Oerle (TNW) en Perry van der Weyden (RWS). De digitale infrastructuur heeft laten zien dat deze robuust genoeg is om snel te groeien in capaciteit, waardoor organisaties zoals RWS en TNW snel kunnen opschalen.

Gov Tech Talks – 4 – Innovatie en security tijdens de Covid19 crisis, een onevenwichtige balans

Security en thuiswerken. Innovatie en duurzaamheid. Talen aantrekken en behouden. Wat deze crisis nu al ziet dat posities aan het verschuiven zijn, de Chief Security Officer en de Chief Innovation Officer staan haaks op elkaar qua belangen. De impact van thuiswerken is bijna voelbaar, werken we wel allemaal veilig? En hoe gaat onze overheid hier mee om? In deze editie spreekt Danny Frietman met journalist en schrijfster Maria Genova, voorzitter DINL Michiel Steltman en CEO Sander Swinkels van Dtact.

Gov Tech Talks – 5 – Hoe komt startups over coronacrisis heen?

In deze vijfde editie van de Gov Tech Talks aandacht voor de Nederlandse startup sector en innovatieve bedrijven die nu worden geraakt door de corona-crisis. Hierbij wordt onder leiding van moderator Rogier Klimbie gesproken met Sophie op den Kamp (Managing director TNW Spaces), Nils Beers (CEO Techleap.nl) en Pieter Waasdorp (directeur Ondernemerschap, Ministerie Economische Zaken en Klimaat).

Gov Tech Talks – 6 – Zijn de effecten van de Corona crisis op digitale transformatie structureel?

In de zesde editie van de Gov Tech Talks staat de volgende vraag centraal: zijn de effecten van de Corona crisis op digitale transformatie structureel? Panel leden Jan van Ginkel, Frans Jorna en Eugene Tuijnman stellen het duidelijk; de Corona crisis biedt een kans om, structureel, innovatie en digitale transformatie door te voeren binnen de overheid, maar dan dienen wel de huidige spelregels aangepast te worden. Anders zal het effect tijdelijk van aard zijn en zullen we teruggaan naar het ‘pre-corona’ tijdperk. Met een mooie uitleg van digitale transformatie door Jan van Ginkel die de overheid als platform als droom heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact