Blog:

James Lovelock’s Novacene: The Coming Age of Hyperintelligence

door Marco Derksen op 24 augustus 2019

James Lovelock is onafhankelijk wetenschapper, auteur, onderzoeker en milieubeschermer. Lovelock’s grootste bekendheid ontleent hij aan het bedenken en uitdragen van de Gaia-hypothese uit 1969 waarin hij stelt dat de aarde functioneert als een soort van superorganisme. Afgelopen maand werd James Lovelock 100 jaar oud en lanceerde hij zijn nieuwste boek ‘Novacene: The Coming Age of Hyperintelligence‘.

In Lovelock’s nieuwste boek lanceert hij het concept novaceen, het geologisch tijdperk dat op het antropoceen volgt. Een fractie van de mensheid, die aan de Noordpool de milieucatastrofe weet te overleven, zal dan geleid worden door superintelligente robots, die ons niet zullen terroriseren, maar tolereren en ook de aarde in stand willen houden. Hun attitude tegenover ons is ongeveer zoals wij nu tegenover planten staan.

Ik kreeg de tip voor het boek van Koert van Mensvoort van Next Nature die recentelijk te gast was in De Technoloog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (682)

Geplaatst op 1 jul. 2020

De toekomst van AI

Artificiële intelligentie (AI) lijkt één van de meest besproken, maar misschien wel minst begrepen technologieën van dit moment. Op welke […]

Lees Bericht: De toekomst van AI
Contact