Programma Regie op Gegevens publiceert magazine Deel!

door Marco Derksen op 22 juli 2019

Om je leven, werk of bedrijf te organiseren is het handig als je persoon- lijke gegevens kunt gebruiken, terwijl je tegelijkertijd weet dat belang­ rijke waarden als veiligheid en privacy goed geregeld zijn. Om dit mogelijk te maken zijn heldere afspraken nodig over wanneer, hoe en voor wie gegevens beschikbaar zijn. Gebruikers, gegevenshouders en dienstenaanbieders kunnen dan allen met vertrouwen meedoen aan het uitwisselen van gegevens, over de grenzen van publiek en privaat heen. Hieraan werkt het overheidsprogramma Regie op Gegevens (RoG).

Afgelopen week publiceerde RoG het magazine Deel! In het magazine zijn een aantal dubbelinterviews opgenomen, bijvoorbeeld met Nathan Ducastel, directeur informatiesamenleving bij de VNG en Reinier van Zutphen, Nationale Ombudsman, over de kansen die digitalisering biedt. Ook is er een dubbelinterview met Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Dianda Veldman, directeur van Patiëntenfederatie Nederland. Zij bespreken nut en noodzaak van een afsprakenstelsel zoals MedMij en zien een patiënt als CEO van zijn eigen gezondheid. Verder bevat het magazine achtergrondartikelen over het belang van spelregels en inclusie, over de kijk van Europa op mensen en hun gegevens en interviews met deelnemers aan de verschillende Regie op Gegevens-hackathons. Gezamenlijk geven al deze verhalen weer hoe regie op gegevens leeft en langzaam vorm krijgt.

Het magazine is als PDF-versie te lezen op de Pleio-community van Regie op Gegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact