Mountainbiken op de Veluwe

door Marco Derksen op 7 april 2019

Al zo’n drie jaar trek ik regelmatig met mijn mountainbike over de Veluwe. Daarbij heb ik een aantal favoriete locaties waar ik vaak even snel een foto maak met mijn iPhone. De complete verzameling foto’s kun je vinden op Flickr.

Eén van die iconische plekken is overigens het pad langs het Hessengat op Imbos waar je een prachtig vergezicht hebt met slechts enkele karakteristieke bomen aan de horizon. Geen idee of het pad echt zo heet, maar ik noem het altijd het Hessenpad.

De Imbos is onderdeel van het Nationaal Park Veluwezoom. Het is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. In 1930 werd de Veluwezoom het eerste Nederlandse Nationaal Park. De heidevelden werden vroeger mede gebruikt om bijen te houden. De Imbos dankt aan deze bijen haar naam. ‘Immen’ is een ander woord voor bijen.

Het Hessengat aan een zijpad van de Ringallee is een klein heidevennetje dat ooit als drinkplaats gediend zou hebben voor de paarden van de brede Hessenwagens die hier passeerden. Het gat lag aan een oude handelsweg (het Hessenpad?) van Barneveld via Otterlo, Deelen, Terlet naar Dieren.

Wie weet meer over dit pad en het vennetje?

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact