Weinig aandacht voor digitale transformatie in de boardroom

door Marco Derksen op 12 maart 2019

Als de top van het Nederlandse bedrijfsleven wordt gevraagd naar de impact van de digitale transformatie op hun organisatie, blijkt dat slechts een derde hier een beeld bij heeft. En hoewel een ruime meerderheid van bestuurders aangeeft dat ICT erg belangrijk is voor hun organisatie, blijkt digitalisering vrijwel niet op strategisch niveau te worden behandeld. Een ruime meerderheid geeft zelfs aan dat op het gebied van digitalisering de organisatie afhankelijk is van externe expertise en dat men zich zorgen maakt over het kennisniveau binnen de eigen organisatie. Dat blijkt uit het vandaag verschenen rapport “Nulmeting van Digitale Transformatie in Boardrooms in Nederland” dat vanmiddag in Den Haag is overhandigd aan Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW.

Het onderzoek, uitgevoerd door Marcel Thaens en Valerie Frissen, is een initiatief van Nationaal Register in samenwerking met Nederland ICT en gesteund door VNO-NCW. De nulmeting is uitgevoerd bij besturen/directies en RvC’s/RvT’s van beursfondsen, mid-marketbedrijven en semipublieke organisaties om te onderzoeken hoe men aankijkt tegen, dan wel omgaat met, actuele vraagstukken ten aanzien van digitalisering.

4 reacties

Relatief weinig media-aandacht nog voor de publicatie van het rapport. Wel op Twitter enkele reacties zoals deze:

Beantwoord

En misschien wel de belangrijkste conclusie uit het rapport:

Onderschatting van het probleem, overschatting van eigen vermogen!

Beantwoord

Beantwoord

Tijdens het Lustrumsymposium van NR Governance op 12 april 2022 is het rapport ‘1-meting digitale transformatie in boardrooms in Nederland’ overhandigd aan Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW. Deze publicatie is een verslag van een 1-meting naar de mate waarin digitale transformatie vorm krijgt in boardrooms in Nederland. Het initiatief hiervoor ligt bij NR Governance in samenwerking met VNO-NCW, CIO Platform Nederland, Microsoft en NLdigital. Deze 1-meting borduurt voort op een nulmeting uit het voorjaar van 2018.

https://www.nrgovernance.nl/publicaties/1-meting-digitale-transformatie-boardrooms-nederland

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)

Geplaatst op 31 mei. 2024

AI-strategie fintech Klarna

Klarna, een toonaangevende Zweedse fintechgigant, speelt een prominente rol in de buy-now-pay-later sector. Het bedrijf biedt flexibele betaaloplossingen voor online […]

Lees Bericht: AI-strategie fintech Klarna
Contact