Paul A. Kirschner: Op de schouders van Reuzen

door Marco Derksen op 12 januari 2019

Hoe zorg je dat je het werkgeheugen van leerlingen niet overbelast? Hoe laat je nieuwe kennis goed landen? En hoe geef je goede feedback? De hersenen op de beste manier aanspreken is voor leerkrachten dagelijks werk.

Paul A. Kirschner, Universiteitshoogleraar aan de Open Universiteit en bekend onderwijs blogger, selecteerde uit de schatkamer van het onderwijsonderzoek 24 pioniers binnen de cognitieve psychologie. Samen met coauteurs Luce Claessens en Steven Raaijmakers (beiden Universiteit Utrecht) beschrijft hij in het vandaag gepubliceerde boek Op de schouders van Reuzen hoe deze 24 reuzen onze blik op onderwijzen en leren hebben verhelderd.

Het eerste exemplaar van Op de schouders van Reuzen is vandaag tijdens de researchED Nederland 2019 uitgereikt door Kirschner.

Het boek is al te koop via verschillende (online) boekhandels, maar is vanaf vandaag ook online vrijgegeven. Zo kan iedere leerkracht (in opleiding), ouder, schoolbestuurder, politicus of wie dan ook het boek gratis downloaden (pdf).

Via: Pedro de Bruyckere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact