Blog:

The Facebook dilemma (documentaire)

door Marco Derksen op 11 december 2018

De prestigieuze Amerikaanse journalistieke rubriek Frontline van PBS heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar de impact van Facebook op onze privacy en de democratie, zowel in Amerika als in de rest van de wereld. In The Facebook dilemma, een tweeluik dat in januari 2019 ook wordt uitgezonden door de VPRO, wordt aan de hand van interviews met vele oud-medewerkers van het bedrijf stilgestaan bij de ontwikkeling van Facebook, van de start tot de dag van vandaag. Hoe heeft Facebook uiteindelijk als sociaal netwerk de echte wereld schade toegebracht?

De totale omvang van die schade is overigens nog niet bekend. Zo werd deze week bekend dat Facebook een aantal bedrijven, waaronder Airbnb, Lyft en Netflix, speciale toegang heeft gegeven tot gegevens van gebruikers. Dat gebeurde eind 2014 en begin 2015, een periode waarin andere partijen die toegang juist werd ontzegd. Dat blijkt uit 223 pagina’s aan interne documenten en e-mails die een Britse parlementaire commissie woensdag openbaar heeft gemaakt (via NRC).

Bekijk zeker ook de interactieve versie van de documentaire. Aanrader!


The Facebook Dilemma, Part One (full film) | FRONTLINE


The Facebook Dilemma, Part Two (full film) | FRONTLINE

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact