Blog:

Ethiek en digitalisering van het onderwijs

door Marco Derksen op 11 december 2018

Op 23 mei organiseerde Kennisnet in samenwerking met de PO-Raad een ‘diner pensant’ over ethische vraagstukken rond digitalisering in het onderwijs. In het Utrechtse Kasteel Oudaen gingen schoolbestuurders, leraren, schoolleiders, journalisten, uitgevers, onderzoekers en andere mensen van binnen en buiten het onderwijs met elkaar in gesprek. De avond leverde goede gesprekken en interessante vragen en inzichten. De dagen na het diner heb ik nog regelmatig gesprekken gevoerd over ethiek en digitalisering van het onderwijs.

De afgelopen weken publiceerde Kennisnet een tweetal podcasts over dit onderwerp. In de eerste podcast gaat Remco Pijpers van Kennisnet in gesprek met Anko van Hoepen, vice-voorzitter van de PO-Raad. In de tweede podcast gaat Pijpers in gesprek met Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de Universiteit van Twente. Beide aanraders!

Foto ter illustratie © ANNE CAROLINE KOHLER / KENNISNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact