Jack Ma over digitale platformen en de kansen voor ontwikkelingslanden

door Marco Derksen op 5 december 2018

De Tweede Kamer wil dat de Sociaal Economische Raad (SER) onderzoekt wat de gevolgen zijn van de platformeconomie aldus NOS. De platformeconomie kent volgens de Kamer naast gemak voor de consument ook schaduwkanten, zoals schijnzelfstandigheid en een ongunstige positie op de arbeidsmarkt voor mensen die voor een platformbedrijf werken. Aanleiding voor het onderzoeksverzoek is een analyse van het ING Economisch Bureau waaruit blijkt dat platformen de arbeidsmarkt drastisch kunnen veranderen. Deze bevindingen sluiten aan bij de conclusies die Jose van Dijck, Thomas Poell en Martijn de Waal trekken in hun deze week gepubliceerde boekThe Platform Society: Public Values in a Connective World.’

In het verlengde van onze discussie over de platformeconomie, is het interessant om eens te luisteren naar Jack Ma, oprichter van de Alibaba Group en sinds enkele jaren vooral ook investeerder in platformontwikkelingen in ontwikkelingslanden. Afgelopen maand was hij de openingsspreker tijdens het World Bank-meeting ‘Disrupting Development – How Digital Platforms and Innovation are Changing the Future of Developing Nations’ in Bali:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact